Prázdny
0,00 €
 
-21 %
Výživové hodnotenie potravín

Výživové hodnotenie potravín

Dátum vydania: 2011
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín ...
Bežná cena knihy: 8,70 €
Naša cena knihy: 6,87 €
Ušetríte: 21 %
Dostupnosť: Posledný kus na externom sklade
Detaily o knihe
Počet strán: 135
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080772680
Rok vydania: 2011
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Psychosomatický dotek motýla
Jarmila Klímová
13,40 €
Camila Cabello: C,Xoxo
INTERSCOPE
23,89 €
Kniha pro váš mozek - Praktický domácí rádce
Mandžuková Jarmila
8,74 €
Kaynova doba
Karolina Francová
9,82 €
Pád a hnev
Armentroutová Jennifer L.
21,50 €
Dneska sladko, zlatko! - Fitness Guru Recepty 4
Dominika Strašiftáková
11,90 €
O knihe
Vysokoškolská učebnica Výživové hodnotenie potravín predstavuje základné princípy zisťovania energetickej a výživnej hodnoty potravín, stráviteľnosti a využiteľnosti živín. Uvedené je rozdelenie potravín a potravinových surovín do jednotlivých skupín na základe rôznych hľadísk, ako aj popis základných živín potravín a ich význam pre organizmus človeka. Jedna časť tejto vysokoškolskej učebnice sa venuje energetickej a výživnej hodnote potravín, metabolizmu energetických látok a ich hodnoteniu. Významnou je aj kapitola venovaná metódam hodnotenia výživy človeka. Uvedené sú hlavné zásady prípravy jedál, straty výživových zložiek pri príprave jedál, legislatíva. Vysvetlené sú odporúčané výživové dávky vychádzajúce z databázy SR pre rôzne kategórie obyvateľstva v závislosti od veku, pohlavia, fyziológie, zdravotného stavu a pracovného zaťaženia. Popísaný je princíp odberu vzoriek potravín a hotových jedál na laboratórne vyšetrenie. Uvedené sú niektoré základné laboratórne metódy používané pri analýzach potravín potrebných na zisťovanie energetickej a výživnej hodnoty potravín.